ΥΛΙΚΑ
- 800 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κύβους
- 2 πατάτες μετρίου μεγέθους
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 2 πράσα
- 1 κλωναράκι σέλερι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/2 κ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- 40 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ. σούπας αλεύρι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κομμάτια, κύβους ή ροδέλες.
-
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
-
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι που να σκεπάζει σχεδόν τα υλικά μας. Ανακατεύουμε ελαφρά.
-
Μόλις το νερό πιάσει βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 45 λεπτά. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
-
Μετά τα 45 λεπτά προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το σέλερι και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα μας. Ελέγχουμε ξανά αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
-
5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
-
Αν θέλουμε τη σάλτσα μας ακόμα λίγο πιο πηχτή τη δένουμε με αλεύρι ή κορν φλάουρ.
Πηγή: MedNutrition